de vele mogelijkheden buiten de camping

Buiten de camping is er bij ons in Walcheren veel te beleven. Zo staat u bijvoorbeeld zo op het prachtige badstrand of kunt u naar het centrum van Westkapelle wandelen. Huur bijvoorbeeld een fiets of mountainbike in een van de nabijgelegen fietsenwinkels en maak een mooie fietstocht over Walcheren. Gaat u liever een dagje shoppen? Dan kunt u terecht in het levendige Middelburg. Waar u ook naar op zoek bent Walcheren biedt mogelijkheden voor zowel jong als oud.

Het badstrand

Gelegen op het meest westelijke puntje van Nederland en langs 3 zeiden omgeven door de Noordzee. In Westkapelle komt u zeker geen strandplezier te kort. Op loopafstand van de camping vindt u het eerste badstrand van Westkapelle 'het gat' en aan de zuidzijde van Westkapelle begint een kilometerslang zandstrand dat doorloopt tot Vlissingen. De stranden rondom Westkapelle zijn erg schoon, worden goed onderhouden en hebben goede voorzieningen. u kunt dit herkennen aan de blauwe vlag, een internationale onderscheiding voor de kwaliteit van het strand.

Op de stranden vindt u vele gezellige strandtenten met ieder een eigen uitstraling en concept. Hier kunt u genieten van een verkoelend drankje of een volledig 3 gangen diner met uitzicht over strand.

Het pitoreske Westkapelle

De camping ligt net aan de rand van het leuke Westkapelle. met een korte wandeling staat u zo in de Hoofdstraat waar u verschillende terrassen en restaurants kunt vinden. Ook voor de boodschappen hoeft u het dorp niet uit en kunt u terecht bij de lokale bakker en supermarkt.

Westkapelle heeft veel geschiedenis. Het lokale Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis vertelt veel over de Tweede wereldoorlog. Tijdens de bombardementen op de dijken van Walcheren is het dorp zelfs grotendeels onder water komen te staan. Boven op de dijk bij het museum vindt u het Landingsmonument, de Sherman Tank van Westkapelle.

De Vuurtoren

Westkapelle wordt bewaakt door de 2 vuurtorens 'T' lage licht' gelegen op de zeedijk en 'T' hoge licht' gelegen in het dorp aan de Zuidstraat. Vuurtoren 'T hoge licht' kunt u tijdens de openingsuren zowaar beklimmen. Vanaf het topdek geniet u van een mooi uitzicht over Walcheren en de Noordzee, bij helder weer is het zelfs mogelijk om Zeeuws-Vlaanderen aan de overkant te spotten. Op de verschillende verdiepingen van deze vuurtoren bevindt zich ook een klein museum waar u kennis kunt maken met de historie van het bouwwerk.

De vuurtoren brand nog altijd elke avond en is vanaf de camping goed te zien.

Ontdek Walcheren

In het mooie Walcheren valt er veel te beleven, voor jong en oud. Maak een fietstocht langs de nabij gelegen fietsroutes en tour door het mooie Zeeuwse landschap.Ook zijn er vele leuke dorpjes en nabij gelegen steden. Ga bijvoorbeeld eens kijken in Veere met zijn pittoreske oude centrum of de boulevard in Vlissingen, de langste boulevard in Nederland! Mocht u uit zijn op een dagje shoppen dan is de lange winkelstraat in Middelburg ook zeker een bezoekje waard. De oosterscheldekering is ook op korte aftand van de huisjes en zelfs via het strand bereikbaar. Neem een kijkje bij het grootste Nederlandse deltawerk.

Contact

Oude zandweg 29/31, 4361 SK, Westkapelle

Privacy verklaring